fredag 30 juli 2010

Osmart

Idag valde vi att besöka Väla (stort köpcentrum i Helsingborg för er som inte vet), på den första regniga dagen på 3 veckor. Det var ett par till som hade kommit på samma tanke. Vi fick ingen plats vid något matställe och kom då istället på den briljanta idén att gå in på IKEA och äta. Emil hade tjatat innan att vi skulle gå in på IKEA och nu skulle han ju få som han ville.

Tre trötta och hungriga Söderqvistare gick in på IKEA och Söderqvist mini började genast yla om att han ville in på Småland (leklandet där lyckliga föräldrar får lämna sina barn medan de lugnt strosar bland soffor och sängar). Vi förklarade för femtioelfte gången att han tyvärr är för liten för Småland, man måste ha fyllt 3.

JAG Ä INTE LITEN! JA Ä TOOOOR!

Vi skyndade oss in och letade efter genvägar för att snabbt komma till resturangen. Dumma som vi är tror vi att IKEA Helsingborg är bättre på genvägar än IKEA Malmö, men ta mig tusan om de inte är sämre!! Vi börjar halvspringa mellan möbler och tusen andra människor för att Emil inte skulle hinna klättra ur vagnen innan vi var framme. Men det hade han inga planer på. Han satt kvar i vagnen och skrek.

JA VILL INTE VAAAA HÄR! MAMMA! JA VILL INTE VAAAA HÄÄÄÄÄÄR!

När vi ÄNTLIGEN kom fram till resturangen insåg vi att det var kö. Långt ut i möbeldelen var det kö. Vi som tjatat på Emil att vi skulle äta på IKEA var tvugna att gå förbi resturangen och fortsätta 845 snirkelkrokar till utgången. Stackars Emil skrek som en tok och när vi äntligen kommit ut från IKEA skrek han ännu mer.

JA VILL IN TILL KEA!!! GÅ IN IGEN!!!!

Vi hade inget annat val än att leta upp bilen bland 84 432 andra bilar, övertala Emil att sätta sig i bilstolen utan alltför mycket vrål, ta några varv i rondellen innan vi bestämde oss för att åka hemåt och ta första bästa matställe. Vi hamnade på en resturang vid Glumslövs backar till slut och efter maten var vi på betydligt bättre humör alla tre.

Härligt med semester.

Inga kommentarer: