fredag 11 juni 2010

Va hete han?

Emil gillar att fika och äta ute. Lite förvirring kan det dock bli med uttrycket "äta ute". I vintras när vi ibland sa "vi ska äta ute idag" svarade han alltid "inte äta ute, äta inne!". I hans värld betydde ju äta ute att vi verkligen åt utomhus, och i vintras var det KALLT!

Igår fikade vi ute, jag och Emil. Inte ute i regnet utan på Bengts konditori. Jag försökte förklara för Emil att vi inte skulle fika utomhus och inte hemma, han funderar en stund och säger sen "vi fika på kaffefé?" Japp, vi ska fika på café! Det talade han om för ALLA vi mötte på vägen till caféet. Om någon svarade istället för att bara skynda vidare passade han också på att berätta att "han sitte dä flamme mä mamma". (Bilstolen sitter i framsätet nu istället för baksätet till Emils stora förtjusning.)

På "kaffeféet satt han kvar på stolen i 45 minuter (även om han gled ner på golvet ibland, det var väl myrorna i rumpan som kliade för mycket), och han skötte sig väldigt bra. Han sitter gärna och tittar på alla människor och ibland säger han högt och tydligt "va hete han?" "vem kom däääär?" och "vaffö sitte han där?".

Än så länge ganska oskyldiga frågor, men jag förstår att det framöver kommer att slinka ut frågor som man helst hade önskat att ingen annan hörde...

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, ja t ex kanske när man precis gått förbi ngn väldigt överviktig "Varför är vissa tjocka och vissa smala?". Hm hosthost...
Eller som El sa till min syrra en dag: "Du är tjock."
Jaha. Vad säger man liksom? :)

/M. med E:na