lördag 27 februari 2010

Stor säng

Eftersom Emil är en stor pojke nu har han förstås stor säng med stor kudde och stort täcke. Fördelen med den stora sängen tänkte vi var att han dels kände sig stor och dessutom att alla femtioelva djur skulle få plats. Det verkar ändå vara trångt eftersom Emil ligger halvvägs ut ur sängen.

Han sover gott i sin säng om den står i vårt sovrum, men när vi provade ställa in den i hans rum vaknade han på nätterna och kom smygande in till oss. Alltså får han bo i vårt rum på obestämd tid och så hoppas vi att han flyttar ut innan han fyller 14. Det finns ju vissa fördelar med att ha honom i vårt rum.....vi hör hans roliga sömnpratande. Ofta låter han sur och irriterad, men det är ju precis som på dagen. Några citat från natten är: "inte dela! inte dela! inte dela!" och "pappa inte åka!".

En kul lek som han verkligen fastnat för och leker ofta är "nubba". Emil lägger sig mitt på köksgolvet och säger "nubba!". Det innebär att vi (eller helst pappa) ska låtsas snubbla på Emil. Ibland är han en bebis som ligger på golvet, men oftast är det "nubba kläp" som gäller, alltså snubbla på ett skräp. Vi har väl sagt nån gång "ligger du här och skräpar" eller "vad är det för skräp som ligger på golvet?". Och det man säger får man ju alltid höra igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad gulligt! Finns fördelar med att dem nära (varför sover de så himla bra då´ra!?), men har lär ju vilja flytta ut innan 14, haha. Då stänger han istället in sig på sitt rum, med nån kärlek... :o Här får E2 somna i min säng c:a 2 ggr/v. vilket de älskar. Jag bär in dem när de somnat dock, men oftast kommer de ju tillbaka runt 3-snåret, haha. Blev bättre sedan jag vände Ed´s säng till övervåningssäng, då vaknar han väl och pallar inte klättra ner, hehe. Men El kommer ut typ varje natt...