torsdag 7 januari 2010

Julrapport

På juldagsförmiddagen packade vi in oss i bilen för att köra upp till Nykroppa. Det flöt på fint fram till Göteborg där snön började vräka ner. Snittfarten mellan Göteborg och Nykroppa låg på 60 km/h, så bilresan tog totalt 10 timmar! Stackars Emil var uttråkad redan i Göteborg, och de sista milen försökte jag hålla hans humör uppe genom att konstant prata om mormor och morfar och allt kul vi skulle göra när vi kom fram.

Veckan i Nykroppa var som vanligt jättekul för Emil och lugn och skön för mig och Sebbe. Mormor och morfar har roat Emil hela dagarna, och Emil har knappt kunnat vänta på morgonen innan han fick gå och väcka moffa.Emil och lillkusin Line sitter i morfars knä samtidigt för en gång skull. Annars tyckte Emil mest att Carina själv skulle ta hand om sin dotter så han skulle få ha morfar i fred. (Jisses vad stackars morfar kommer att få det fullt upp nästa jul med en 3-åring, en 2-åring och två 1-åringar!)


Även om Emil är lite mildare mot mormor och morfar har han ändå visat vad han tycker. Allt ska vara på hans sätt och han har börjat säga Aja baja åt oss och hytta med fingret om vi försöker ta något som han tycker är hans. Pratar vi vuxna med varandra säger han ofta "pappa plata mycke! plata Emil!" Då kan man fortsätta att prata om vad som helst, bara man är vänd mot Emil och pratar med samma tonfall som man brukar göra med honom. (Än så länge ganska lättlurad alltså.)

Strax efter nyår packade vi in oss i bilen igen för att åka till Ann där Emil skulle få leka med kusin Axel. Om det blev så mycket lekande kan väl diskuteras, men vi andra tyckte det var trevligt i alla fall. Som vanligt var det dock för kallt för att vara ute, så vi fick roa oss inne istället.


Hemma igen är alla nöjda och glada. Vi är friskare än vi varit på länge, och definitivt mer utvilade. Emil äter bättre och är nöjdare och gladare än innan jul då förkylningar och maginfluensa avlöste varandra.

Inga kommentarer: