söndag 3 maj 2009

Freeze!

Staffanstorps coolaste polis har precis ätit välling och borstat tänderna, snart dags för sängen!

Jaha, nu har mormor och morfar åkt hem och Emil får nöja sig med tråkiga mamma och tråkiga pappa i ett par veckor. Första dagen efter att gästerna åkt hem är han alltid sur och tvär, för plötsligt finns där ingen som hela tiden roar och hittar på nya saker. Framåt eftermiddagen brukar han dock ha fallit in i gamla hjulspår igen och är rätt nöjd med samma gamla vanliga lunk. Han förstår nog att han inte kan gå och mata ankorna flera gånger om dagen varje dag när morfar inte är här, och dessutom får han finna sig i att det inte alltid är någon i samma rum när mormor åkt hem.

Under helgen har Emil bossat mormor och morfar genom att peka med hela armen varje gång han vill något. Redan klockan sju på morgonen har han bankat på ytterdörren för att få gå ut, och så fort han sett något han vill ha har han bara tittat på mormor eller morfar och peeeekat.

Nu när de åkt hem får han roa sig på alla de sätt han kan komma på. Han klättrar upp i sin vagn så han når alla papper som sitter i tidningsstället på väggen, han sätter sig rakt i den nyvattnade rabatten och sorterar små stenar, han står på en stol vid vasken och låter vattnet rinna in i hans tröjärm och ner i byxorna, han startar tvättmaskinen som nyss tvättat färdigt, han drar ut alla skor ur skohyllan, han stampar på kattbajset som ligger på gatan när jag säger till honom att inte röra det, han hämtar sina grusiga skor och slänger upp i soffan när han vill ut, han leker inte med leksaksspisen men han flyttar den över hela vardagsrummet och ställer den mitt framför dörren, han stoppar ner allt som får plats bakom elementen.

Men.......han somnar glad och nöjd på kvällen när vi lägger honom. Inte en enda gång behöver vi gå in och trösta för han är inte ledsen alls! (Utom när mormor och morfar var barnvakt, då visste han precis vilka strängar han skulle spela på för att få sitta i soffan tills mamma och pappa kom hem.)

1 kommentar:

Pinga sa...

Ha ha ha, gullungen!! jag saaaknar honom och längtar efter dig!!