fredag 10 oktober 2008

Säljes

Idag är Emil till salu. Det är högstbjudande som gäller, men vi förstår om han är svårsåld så vi kan också tänka oss att skicka med en bonus, en ask oanvända öronproppar.

För att ingen ska känna sig lurad efteråt, läs produktbeskrivningen nedan noga.

SÖMN: Barnet sover sällan (läs aldrig), och om han till slut somnar så är det efter någon timmes kamp. Ibland sover han en liten stund och vaknar sedan igen för att börja om. Vissa nätter kan han vara vaken från 01.00 utan att sova igen förrän tidig förmiddag. OBS! Det betyder inte att han är pigg och leker snällt under vakentiden, han är extremt trött och orkar egentligen inte vara vaken.

ALLMÄN SKÖTSEL: Blöjbyte/påklädning är inget för mesiga köpare. Här krävs styrka, snabbhet och framför allt tålamod. Att ha 8 armar är heller ingen nackdel. (Öronpropparna kan komma väl till pass här.) Det är också en fördel om flera köpare delar på ansvaret och skötseln så den som fixat blöjbytet kan duscha efteråt.

MAT: Egenskaper hos köparen gällande matningen är främst uppfinningsrikedom, snabbhet och precision. Här gäller det att snabbt laga/värma mat medan barnet hänger i byxbenen och gnäller. Ett tips är att efter blöjbytet sätta ner honom på golvet, springa in i köket och snabbt plocka fram allt man behöver för matningen (det innebär att man får hoppa över duschen, men en dusch är ändå bortkastad, du kommer att bli svett SÅ många gånger under dagen ändå). När han hunnit ikapp finns det nämligen inget utrymme för att öppna lådor och kylskåp eller att ens flytta sig någon meter i sidled. För att få på haklappen krävs att man tänker rationellt och nyktert. Man kan nämligen luras att tro att man skadar det stackars barnet när hans vrål i själva verket egentligen bara är protest mot att ha haklapp. Under själva matningen måste man underhålla/distrahera barnet för att lyckas få in någon sked mat då och då. Om han skulle råka gapa gäller det att vara snabb med skeden och samtidigt med andra handen parera väderkvarnsarmarna som ständigt snurrar framför hans ansikte. Lyhörd och observant är också egenskaper som du själv tjänar på här eftersom det är smart att undvika "övermatning" när barnet inte vill ha mera. Han gapar nämligen av bara farten och när han inser att han är mätt kommer det ut lika snabbt igen, och passar man sig inte kommer man att behöva ännu en dusch. Efter matning är det dags att torka bort de värsta matresterna ur era ansikten, och efter den kampen kan det kännas skönt att sätta ner barnet på golvet och sen sätta sig själv på golvet och möjligen gråta en skvätt. Det kan hjälpa mot ev huvudvärk som är en vanlig biverkan och som ofta uppträder senare under dagen.

ÖVRIGT: Bara för att barnet sträcker upp sina armar mot dig och gnäller betyder inte att han vill vara i din famn. Så fort han kommer dit vill han nämligen ner igen, och så kan man fortsätta ganska länge. (Positiv bieffekt här är effektiv styrketräning.)
Ibland kan ihållande gnäll avhjälpas genom att man sätter/lägger sig på golvet. Inte för att leka, men om man befinner sig i samma höjd och ägnar all sin uppmärksamhet på barnet kan det hända att han faktiskt kan leka en stund utan att gnälla samtidigt. Tro inte att du kan smyga med en bok/tidning och ta det lite lugnt där på golvet, nej allt du kan göra är att titta på när han leker.

KÄNDA BIVERKNINGAR: Du blir korkad. När han till slut somnar sitter du nämligen och skriver dumma blogginlägg istället för att själv passa på att få lite sömn.

Bud någon?

2 kommentarer:

Anonym sa...

morbror köper! :D

Alexander sa...

Ha, ha kul inlägg men förstår desperationen bakom...