lördag 18 oktober 2008

Klockan jävla fem!

Bild: Emil hjälper till att vika tvätt, vilket innebär att jag viker och han viker upp och slänger iväg.

Okej, han somnar lätt på kvällen.....men senast, SENAST kl 05.00 vägrar han sova mer, trots att han några timmar tidigare hämtats in till vår säng. Han sätter sig upp en millisekund efter att han vaknar och sen går det inte att få honom somna om. När man försökt sisådär 20 min ger man oftast upp, klär på sig och går ner med honom. Sen är det konstant gnäll och gråt ett par timmar framåt tills han äntligen orkar somna om igen. Har man tur sover han då en timme, men vanligare är en halv. Då kan man välja på två alternativ. Endera äter man frukost i lugn och ro eller så sover man en stund. Bägge delar hinner man förstås inte.

Men om man försöker se positivt på det här med att gå upp klockan fem (ibland 4), så kan man ju konstatera att dagen blir väldigt lång. Det behöver ju inte alltid vara så positivt, men om man inte hade varit så trött så man kunnat stå och somna hade man ju kunnat göra väldigt mycket. En ny upplevelse som vi ALDRIG var med om innan Emil föddes är att vi ibland åker ut för att handla och inser när vi kommer fram att affärerna inte öppnat ännu. Det är tomt och ödsligt på parkeringen och normala människor har väl precis klivit upp och möjligen börjat bläddra i morgontidningen. Där står vi och ser solen gå upp, magen börjar knorra om att det är lunchdags.

1 kommentar:

Anonym sa...

hihi. jag ska också börja utnyttja tiden. jättesmart ju om man ändå inte sover. jag är ju tvärtom dock, så det kanske inte funkar. somnar inte - sover bara på morgonen. emil å jag kanske kan lära varann? :)
snart göteborg! har fått flexledigt halva dagen, så vi åker omkring 14! :))))