måndag 9 juni 2008

Hemma igen

Så var vi hemma igen efter en vecka i Värmland. Tågresan upp gick över förväntan även om Emil bara sov en timme av sju. Det har varit skönt att få en massa avlastning av mormor, morfar, mostrar och morbror med respektive, men det har förstås varit ensamt utan Sebbe och lite påfrestande att Emil sovit som en kratta på nätterna. Det har han fortsatt med även här hemma, och jag börjar bli trött på att inte få sova ordentligt en enda natt. Emils favoritläge på natten är bägge armarna runt mitt bröst och ett ben uppslängt på min mage, på det viset kan han äta när han vill. Att jag vaknar hur många gånger som helst under natten och försöker flytta honom verkar inte bekomma honom. Han vaknar tidigt på morgonen ändå och vill upp och leka. Inte funkar det att flytta honom under natten heller, och jag ligger där och önskar att jag kunde få sträcka ut mig, vända mig på andra sidan eller att det åtminstone var lite svalare i sovrummet. I natt önskade jag dessutom att jag hade haft nåt bra vapen, fåglarna utanför hade då varit ett minne blott. Blir så jäkla irriterad på att de måste skräna som galningar redan före 3!

Meningar som inte sagts i vårt hus sedan november -07:
  • Åh vad jag känner mig utvilad!
  • Jag känner mig uttråkad, vad ska vi hitta på?
  • Vilket bra tv-program vi såg igår!

Meningar som ofta sägs i vårt hus sedan november -07:
  • Jag tror jag blir galen på rikigt!
  • Men gud, varför sover han inte? Han måste ju vara trött!
  • Jag vet att jag glömde grönsakerna men vi hinner inte skära dem nu! Ät innan han vaknar!

3 kommentarer:

Pinga sa...

Ha ha ha! Man ska inte skratta, för jag vet hur pigg gullungen är, men kommentaren om grönsakerna var väl klockren! :) Önskar jag hade något så bra att skylla på när inte jag äter grönsaker... :) Snart kommer vi och hälsar på! :)

KRAM

Anonym sa...

Hm, ja det där med sovandet kan göra en lite galen ibland. Nu börjar han bli så stor, så snart ordnar det sig nog... :)

Min E är också väldigt morgonpigg sedan ngr veckor, det går i perioder allt det där. Nu sätter hon sig upp om morgnarna som vore hon en kratta man råkat trampa på så att den reser sig. Sedan börjar hon böka, krypa runt, ställa sig, klappa händerna, sjunga, dra i mitt hår, mitt bröst (vad som hon får tag på), blir exalterad när hon upptäcker telefon, fjärrkontroll osv på nattduksbordet och får en väldig fart, osvosvosv...

Skönt med avlastning, och att resan gick bra :)

/M.

Jennifer sa...

Mitt i all sömnlöshet och grönsaksförlust så är han för himla söt! :-)
Jättefin bild på honom!