lördag 5 april 2008

Var god dröj


Idag har vi spenderat 3 timmar på akuten med Emil. Anledningen till detta var att han i tisdags kräktes megamycket två gånger. Vi trodde det var något tillfälligt men efter att han kräkts en gång på fredagkvällen också och dessutom sovit mycket mer än han brukar dagtid senaste veckan ringde vi sjukvårdsupplysningen. De tyckte att vi kunde avvakta under natten men ändå åka in till akuten på lördag morgon eftersom kaskadkräkningar alltid ska tas på allvar.


Sagt och gjort, vi åkte in till akuten. Eftersom Emil var pigg som en lärka och varken kräktes eller hade feber hamnade vi förstås långt ner i prioriteringslistan, därav den långa väntan. När läkaren äntligen kom konstaterade hon att han "såg fin ut" och att man ofta inte visste varför de kräktes. Hennes förslag var att ge mindre mat lite oftare.......trots att det inte alls var i samband med måltid han kräktes. Första gången i tisdags hade jag bara snabbammat honom på natten och han hade inte hunnit få någon ersättning än, så det kan knappast ha berott på överskott av mat.


Emil kräks ju hela dagarna vanligtvis men inte i de här mängderna. Först brakade det till och sen bara sköljde det ur honom och han skrek som en tok. Får hoppas att det inte händer fler gånger helt enkelt. Känns i alla fall skönt att ha kollat upp det, även om vi inte fick något svar på varför det hände.


På bilden är han allt annat än kräkig, han är nybadad och luktar gott. :-)
Ps: Sebbe backade på en husvagn idag, den var väl för liten för att han skulle se den....:-D

1 kommentar:

Pinga sa...

Vilken liten plutt! :) men gud va stor han kommer att ha blivit innan vi ser honom igen! sjukhus är väl härliga...